ארנבת בהריון – איך יודעים ומה עושים

תקופת ההריון והלידה היא תקופה מרגשת עבורנו בעלי הארנבים, אבל יחד איתה נתמודד עם מספר אתגרים. במאמר זה, נחקור את כל מה שכדאי לדעת על הריון הארנבת, החל מסימני ההריון ועד לאיך לטפל באמא ארנבת.

הדבר הראשון שכדאי לדעת הוא שהזיווג לוקח כמה שניות. לכן, להשאיר זכר ונקבה ביחד, כששניהם לא עברו סירוס או/ו עיקור תביא להריון מובטח.

אמא ארנבת – הסימנים להריון

הסימנים של הריון הארנבת יכולים להיות עדינים ועשויים שלא להיות מורגשים עד כמה שבועות לתוך ההריון. כמה סימנים נפוצים של הריון ארנבת כוללים:

התנהגות קינון: ארנבת בהריון תתחיל להפגין התנהגות קינון, כגון משיכת הפרווה שלה, איסוף חתיכות חציר וכרסום בדים או כל דבר אחר כדי לייצר שכבת בידוד והגנה כדי ליצור קן בטוח וחמים לגורים שלה.

תיאבון מוגבר: ארנבת בהריון תאכל יותר מזון כדי לתמוך בהתפתחות הגורים.

בטן נפוחה: בתוך שבוע כבר אפשר יהיה לראות את השינוי שחל בגודל בטנה של האמא.

שינויים בהתנהגות: אמא ארנבת, עלולה להפוך לטריטוריאלית ולנטות למצבי רוח כשההורמונים שלה משתנים בעקבות ההריון.

אם אתם חושדים שהארנבת שלכם בהריון, חשוב לקחת אותה לווטרינר בכדי לוודא זאת. וטרינר יכול לבצע בדיקת אולטרסאונד או בדיקה גופנית כדי לאשר את ההריון ולספק הדרכה כיצד לטפל בארנבת ההריונית שלך.

הטיפול באמא ארנבת

טיפול בארנבת בהריון דורש תשומת לב וטיפול מיוחדים. להלן כמה טיפים לטיפול באמא ארנבת:

קן נוח: ארנבת בהריון תצטרך מקום נוח ובטוח ללדת. לכן מומלץ להניח מעין בית קטן בסביבתה (קופסאת קרטון או עץ בגודל של פי 3 מגודלה של הארנבת).

תזונה איכותית: ארנבת בהריון זקוקה לתזונה איכותית כדי לתמוך בהתפתחות תקינה של העוברים. האכילו אותה בתזונה של חציר טרי, ירקות וכופתיות איכותיות.

שפע של מים: ארנבת בהריון זקוקה להרבה מים טריים, יותר מהרגיל. מומלץ להחליף מים פעמיים ביום ואת כלי השתייה פעמיים בשבוע.

צמצם לחץ: מתח יכול להזיק אמא ארנבת ולגורים שלה. הימנעו מרעשים חזקים או תנועות פתאומיות סביב הארנבת וספקו לה סביבה שקטה ושלווה.

מעקב אחר כל בעיה בריאותית: ארנבת בהריון עשויה להיות רגישה יותר לבעיות בריאותיות, כגון בעיות עיכול או זיהומים. עקבו מקרוב אחר בריאותה ופנו לוטרינר אם אתם מבחינים בסימני מחלה כלשהם.

לסיכום

תקופת ההריון והלידה בהחלט מרגשת והן מאתגרת. כל מה שעלינו לזכור זה להיות קשובים לחיית המחמד שלנו ולספק לה את התנאים הטובים ביותר על מנת לעבור את התקופה המיוחדת הזאת בשלום. ולא לשכוח שאנחנו לא לבד בסיטואציה, ישנן קבוצות בפייסבוק ווטרינרים לחיות אקזוטיות בשפע, שיספקו לנו את כל מה שצריך.

דילוג לתוכן